Rob Dekker

Mijn naam is Rob Dekker. Ik ben getrouwd en vader van twee dochters. Met ons gezin wonen we in Huizen. Daar ben ik in 2018 een eigen praktijk als relatiecoach gestart.

Opleiding en werkverleden

Na mijn studie bedrijfseconomie heb ik 20 jaar als account-, project- en teammanager gewerkt. In mijn werkzaamheden voor verschillende werkgevers haalde ik steeds het meeste plezier uit het contact met mensen; wat hen bezighield, waar ze blij van werden en wat ze wilde bereiken. Aangezien werk en privé moeilijk te scheiden zijn in een persoon, kwamen vaak ook persoonlijke vragen en zorgen aan bod.

Persoonlijke groei

In mijn eigen huwelijk heb ik ervaren dat het belangrijk is om actief aan de slag te blijven met je relatie, omdat het anders vanzelf minder wordt. In 2012 kwam onze relatie met een hoop lawaai tot stilstand. In de jaren daarvoor waren we langzaam en ongemerkt uit elkaar elkaar gedreven. Nu waren we elkaar kwijt. Vanaf dat moment ben ik mij verder gaan verdiepen in relaties. Samen hebben we wat wij lazen en leerden toegepast in onze relatie. Resultaat: onze relatie werd sterker, meer open en hartstochtelijker. Uiteraard hebben ook wij regelmatig nog onze irritaties en conflicten. Maar we hebben geleerd om daarin onze kwetsbaarheid en het delen van onze behoeften, verlangens en angsten een centrale plek te geven.

Passie

Om mijn eigen ervaringen en kennis verder te professionaliseren ben ik in 2015 gestart met de opleiding Ervaringsgerichte Psychosociale Hulpverlening (EPH) bij PPP Opleidingen. Deze tweejarige opleiding heb ik in de zomer van 2017 succesvol afgerond. Die zomer ook hebben we onze banen opgezegd en zijn met onze dochters vertrokken voor een zeilreis van een jaar.

Dit jaar met mijn gezin heeft mij de kans gegeven na te denken over wat ik echt belangrijk vind in mijn leven en wat ik vanuit mijn passie wil doen. Door mijn persoonlijke ervaringen in de afgelopen jaren, de opleiding EPH en onze zeilreis, ben ik gegroeid en veranderd. Heb ik mijzelf weer mogen ontdekken en ontmoeten. Ik heb hierin mijn passie ontdekt om ook anderen te begeleiden in hun groeiproces.

Vanuit deze ontdekking ben ik in september 2018 verder gegaan met mijn studie in het derde jaar van de opleiding Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie en Gestaltgezinstherapie aan het Kempler Instituut Nederland. Hier is mijn passie voor het begeleiden van met name relaties vanaf de eerste dag alleen maar gegroeid. Eind 2018 heb ik dan ook de sprong gewaagd naar het starten van een eigen praktijk voor relatiecoaching en relatietherapie.

Hoe ik werk

Ik werk vanuit het verlangen om bij te dragen aan het verbeteren, herstellen en laten groeien van relaties. In mijn contact met anderen vind ik persoonlijk zijn, betrokkenheid, eerlijkheid, openheid, liefde, respect en humor erg belangrijk.

Vanuit de EPH maak ik bij het coachen gebruik van mijzelf als persoon: professioneel (wat weet ik) en persoonlijk (wat ervaar ik in ons contact). Zorgvuldig en betrokken deel ik met jullie hoe ik ervaar dat jullie met mij en met elkaar omgaan. Zo ontdekken we samen wat daarin wel en niet werkt en krijgen jullie zicht op aangeleerde (reactie)patronen en niet-werkend gedrag.

Daarnaast maak ik gebruik van Emotionally Focused Therapy (EFT). Deze methode richt zich op het vergroten van verbondenheid tussen partners. Samen gaan we op zoek naar de negatieve interactiepatronen die ontstaan zijn in jullie relatie en naar ieders aandeel daarin. In EFT wordt dit patroon ook wel ‘de dans’ in jullie relatie genoemd. Niet je partner, maar deze ‘dans’ is de vijand in jullie relatie. Wanneer we dat helder hebben, ontstaat er ruimte om anders met elkaar om te gaan. Jullie zien je eigen aandeel en hoe jullie de ander ongewild pijn doen. Van hieruit kan er weer verbinding ontstaan en kunnen jullie weer gaan uitspreken wat je nodig hebt of voelt zonder op elkaars tenen te gaan staan. 

In de moeilijke periode in ons huwelijk hebben wij helaas geen geschikte hulp gevonden. Misschien zochten we niet goed of hebben we te weinig om hulp gevraagd. Ik merk om mij heen dat er nog een taboe rust op hulp vragen voor je relatie. Uit eigen ervaring weet ik inmiddels dat relaties enorm kunnen groeien en verdiepen door op tijd hulp te vragen. 

Levensvisie

Ik leef zelf vanuit een christelijke levensovertuiging. Daarom weet ik dat als er problemen zijn, en je christen bent, ook het geloof daarin een rol kan spelen. Ik probeer waar dat helpend is dit te betrekken in onze gesprekken.

Uiteraard is iedereen welkom. Ongeacht levensvisie, geloof, wie je bent of waar je mee zit.

Neem voor een persoonlijke kennismaking vrijblijvend contact met mij op.

 

Lees meer over mijn aanbod.