Je bent bedrogen (fysiek, emotioneel of virtueel), je partner is ontrouw geweest, is vreemdgegaan. Je wereld stort in en je twijfelt aan de waarheid van alles wat jullie in het verleden hadden. Kijkend naar de puinhoop van wat eens jullie relatie was, vraag je je af hoe dit ooit nog goed kan komen. Waarom moest jou dit overkomen, waar heb je dit aan verdiend? Waarom uitgerekend jouw partner? Je voelt je verraden en ervaart pijn, angst, verdriet en woede.

Ook de ontrouwe partner is in shock. Hoe heb ik dit ooit kunnen doen? Hoe kan ik het weer goed maken? Wat wil ik met die ander? Gevoelens van verdriet, schaamte en schuld spelen een grote rol.

Is herstel na vreemdgaan mogelijk

Ontrouw, vreemdgaan, een keiharde en allesverwoestende ervaring waarmee helaas veel relaties te maken krijgen. Het slaat een gigantische krater in een relatie waar vertrouwen en intimiteit op de eerste plaats horen te staan. Hoe vernietigend de kracht van ontrouw ook is, ga er niet direct vanuit dat jullie relatie total loss is en niet meer hersteld kan worden. Er is hoop.

Ik geloof erin en heb gezien dat het mogelijk is om uit de krater omhoog te klauteren. Relatieherstel is mogelijk al zie je nu misschien niet hoe. Herstel van jullie relatie is mogelijk wanneer jullie dit samen een kans geven.

Mijn eerste advies is om middenin deze crisis geen impulsieve besluiten te nemen over uit elkaar gaan of bij elkaar blijven, maar om samen te gaan onderzoeken wat er nog is

Moed en tijd

Jullie relatie zal nooit meer hetzelfde worden, de oude relatie werkte niet en is voorbij. Maar wanneer jullie samen op een goede manier alles rondom de ontrouw kunnen delen, bespreken en doorleven dan is herstel en zelfs groei mogelijk. Het cliché ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’ is hier zeker van toepassing. Het vraagt wel tijd en moed van jullie beide.

Vanuit mijn hart hoop ik dat jullie samen de moed, de durf en diep van binnen ook nog de liefde hebben om de strijd aan te gaan. Het is zeker geen gemakkelijke en snelle weg, maar wel de weg van echte verandering en groei. Zowel voor jullie persoonlijk als voor jullie relatie. Geef jullie relatie weer nieuwe kansen!

Hoe verder

Ik weet hoe belangrijk het is om in vertrouwen jullie verhaal met iemand te kunnen delen. Vanuit mijn eigen verlangen naar herstel binnen relaties wil ik jullie graag begeleiden in dit proces. Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

herstel SAMEN

Naast mijn begeleiding bied ik ook het S.A.M.E.N. ‘programma’ aan dat door Ferdinand Bijzet is ontwikkeld. Dit is een online-product met een e-book en video’s waarin de verschillende fases worden behandeld die jullie tegen gaan komen in jullie herstel. Een combinatie van persoonlijke begeleiding en dit online-product geeft jullie de maximale ondersteuning in jullie herstelproces. Meer informatie

 

 

 

Herstel na ontrouw

 

Lees meer over wat ik nog meer te bieden heb:
Relatie APK
Relatiecoaching